Evenement organiseren

Leuk dat u iets gaat organiseren! Een evenement kan een straatbarbecue, een fancy fair, een wielerwedstrijd, een festival maar ook een hele feestweek zijn. Geef op tijd bij ons aan wat u wilt organiseren. Voor ieder evenement gelden namelijk weer andere regels, dus kijk goed wat u allemaal moet regelen. Hieronder wat handvatten:

Evenementenkalender

Ieder evenement moet jaarlijks vóór 1 oktober van het jaar ervoor aangemeld worden voor de evenementenkalender. Aan de hand van deze kalender hebben de hulpdiensten een beter overzicht over de te organiseren evenementen in de regio.
» Evenement aanmelden voor de evenementenkalender

Regulier evenement

De evenementen waarvoor een vergunning nodig is worden onderworpen aan een risico analyse om zo een goede inschatting te maken van de risico’s van het evenement. U moet voor deze evenementen waarschijnlijk een vergunning aanvragen.
» Evenementenvergunning aanvragen

Meldingsplichtig evenement

In sommige gevallen heeft u geen vergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een straatbarbecue, buurtfeest of fancy fair organiseert. U bent wel verplicht het evenement te melden bij de gemeente. U kunt hiervoor het meldingsformulier gebruiken.
» Melding doen van een kleinschalig evenement 

Reclame maken voor uw evenement

Wilt u reclame maken voor uw evenement? Dan kunt u terecht bij Centercom Buitenreclame BV. Centercom plaatst 40 vaste A0-signs om lantaarnpalen waarop niet-commerciële en commerciële organisaties hun evenementen/campagnes kunnen aankondigen. 
» Meer informatie over evenementen aankondigingsborden

 

 

Datum gewijzigd: 04-11-2016