Educatie

Bent u als (jong)volwassene op zoek naar extra scholing? Of wilt u met uw school een leuk educatieprogramma gaan gebruiken.

Volwassenonderwijs

Bij deze opleidingcentra kunt u terecht:

Schoolprogramma's

Koos de vuilnisman

Koos is een coole gozer die alles van afval weet. Hij maakt een les over afval tot een geweldige en leerzame interactieve belevenis. Iedereen beleeft een hele plezierige ochtend of middag, omdat Koos een wervelende "show " maakt van een voor sommigen saai onderwerp.

Een les over (zwerf) afval wordt een feest waar meer dan ooit geleerd wordt. In ieder geval duikt Koos de Vuilnisman letterlijk de prullenbak van de klas in om eens te laten zien wat er in zit: oud papier, een klokhuis, aluminiumfolie, een blikje, een pakje sap, nog een leeg pakje en nog een en nog en nog een..... Koos laat zien hoe het anders kan. Hij laat allerlei creatieve voorbeelden en oplossingen zien, doet een afvalquiz of neemt hele groepen mee op sleeptouw om de buurt op te ruimen.

Daarnaast worden er apparaten uit elkaar gehaald en worden de onderdelen gescheiden. Op deze manier laat hij zien dat al het afval gescheiden wordt ingezameld. Afval is een grondstof!

Zeelessen

Op een positieve manier, door eigen ervaring, langs het strand en het leven in de zee ontdekken en daardoor inzicht krijgen in het feit dat de eigen omgeving een schitterend natuurgebied bevat. Inzicht in de relaties tussen allerlei organismen en elementen in de zee. Wij willen zo de kinderen aanmoedigen om zwerfvuil op het strand,de zee en in het algemeen, te voorkomen. Meer informatie www.natuuravontuur.com

Voor wie?

  • Leerlingen bovenbouw
  • Leerlingen Voortgezet onderwijs

 

 

Datum gewijzigd: 04-11-2016