Sociale media

De gemeente Noordwijkerhout wil de social media gebruiken om de burgers meer bij het gemeentelijke beleid te betrekken, maar ook om erachter te komen wat burgers bezighoudt. Burgerbetrokkenheid is één van de doelstellingen van het college.

Het idee is dat de besluitvorming in de gemeente beter is als burgers bij de ontwikkeling van plannen en beleid zijn betrokken. De gemeente wil zorgen voor een actieve en transparante informatieverstrekking. Alle openbare gemeentelijke informatie wordt daarom via internet ontsloten. En die gemeentelijke informatie moet ook begrijpelijk zijn voor alle burgers.

Momenteel wordt er ook druk gewerkt aan een burgerparticipatie plan vanuit de communicatie afdeling, om hierover duidelijke afspraken te maken.

Via twitter blijft dan op de hoogte van het laatste nieuws over de gemeente. Daar plaatsen we ook dienstverlenende berichten. Ook kunt u contact met ons opnemen via Twitter en wij beantwoorden uw vraag (webcare). Wij posten ongeveer 3 keer per week relevante berichten en hebben een groot aantal volgers waar we trots op zijn.

Op onze Facebook pagina vindt u meer achtergrondinformatie over projecten of bijeenkomsten van de gemeente, bijvoorbeeld de Duurzaamheidprijs of de Mantelzorgsalon. U kunt de gemeentepagina aanklikken als "vind-ik-leuk". U ontvangt dan automatisch al onze berichten op uw persoonlijke pagina.

De sfeer op deze pagina is luchtig en met humor, ook opent dit de mogelijkheid tot discussie of het aangaan van de dialoog.

Om ons gezicht te laten zien als organisatie willen wij ons profileren op LinkedIn. Er is veel informatie te vinden over de gemeente en onze medewerkers.

Op ons eigen YouTube-kanaal plaatsen we relevante campagne- en instructievideo’s. Doordat de website moet voldoen aan bepaalde webrichtlijnen kan de gemeente deze films niet op haar eigen website kwijt. Ook is er directe verslaglegging van de raads- en commissievergaderingen te zien via Company Webcast

Leuk ook voor filmpjes, zoals rond carnaval, bloemencorso, bollenvelden. Deel dus ook vooral video's met ons!

Datum gewijzigd: 28-11-2018