Wethouder Bilars reikt eerste duurzaamheidssubsidie uit

Wethouder Martijn Bilars heeft op 2 februari 2018 de eerste subsidie voor het nemen van duurzame maatregelen overhandigd aan de heer en mevrouw L.C. van der Woude. De heer en mevrouw Van der Woude krijgen de subsidie voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Zij zijn daarmee de eerste inwoners die een duurzaamheidssubsidie toegekend heeft gekregen na zijn subsidieaanvraag.

Subsidieverordening

Begin dit jaar is de verordening duurzaamheidssubsidie Noordwijkerhout in werking getreden. Met deze verordening stimuleert de gemeente haar inwoners om hun huis duurzamer en energiezuiniger te maken.

Duurzaamheidssubsidie

De gemeente Noordwijkerhout geeft een subsidie voor energiebesparende maatregelen, (zoals dakisolatie en hoogrendementsglas) en voor klimaatbestendige maatregelen (zoals het plaatsen van een groen dak). Inwoners van Noordwijkerhout kunnen nog tot eind 2019 een aanvraag indienen voor een subsidie op het nemen van duurzame maatregelen. In totaal is er € 140.000,- beschikbaar maar let wel, op=op. De heer Van der Woude was er heel snel bij en is bij de gemeente Noordwijkerhout de eerste die een toekenning heeft gekregen op een subsidieaanvraag. Hij ontvangt de subsidie nadat hij de maatregel heeft laten uitvoeren en dit gemeld heeft.

In 3 stappen naar een energiezuinigere woning

Inwoners kunnen in drie stappen naar een energiezuinigere woning. Als eerste kunnen inwoners zich oriënteren op de mogelijkheden op www.duurzaambouwloket.nl. Daarna kunnen zij via deze site offertes opvragen. Als zij weten welke partij deze maatregelen gaat uitvoeren, dan kunnen zij als derde de subsidieaanvraag indienen.

Meer weten of direct aan de slag?

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie. De gemeente stelt ook een duurzaamheidslening tegen een lage rente beschikbaar. Alle informatie hierover vindt u ook op www.duurzaambouwloket.nl.

Omgevingsdienst West-Holland voert deze regeling uit namens de gemeente Noordwijkerhout.

Inwoners Geplaatst: 06-02-2018