Voorbereiding Dag van de mantelzorg 2017 gestart

De gemeente Noordwijkerhout is gestart met de voorbereidingen voor de Dag van de mantelzorg. Een mooie gelegenheid om mantelzorgers eens in het zonnetje te zetten voor alles wat zij doen voor hun naaste. Dit jaar wordt deze dag gehouden op vrijdag 10 november vanaf 14.00 uur in Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam in Noordwijkerhout. Het belooft een gezellige middag te worden met een leuk, gevarieerd programma. Iedereen die bij de gemeente geregistreerd staat als mantelzorger, ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor deze dag.

Wanneer bent u mantelzorger?

U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald hulp biedt aan uw partner, ouder, kind, een ander familielid, vriend of kennis die (chronisch) ziek of hulpbehoevend is of een beperking heeft. U verleent deze zorg omdat u een persoonlijke band heeft met degene voor wie u zorgt. Het geven van mantelzorg wordt vaak gecombineerd met de zorg voor het eigen gezin, betaald werk of andere verplichtingen. U kiest niet voor mantelzorg, het overkomt u en vaak heeft u geen idee hoe lang de zorg gaat duren. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers ook tijd nemen voor zichzelf. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de Dag van de mantelzorg.

Meer informatie

Staat u bij de gemeente Noordwijkerhout nog niet geregistreerd als mantelzorger en wilt u ook deelnemen aan de Dag van de mantelzorg? Neemt u dan contact op met de consulenten van het Wmo Adviescentrum. Het Wmo Adviescentrum is hét adviespunt voor al uw vragen over (mantel)zorg, welzijn, werk en inkomen. Op werkdagen is het Wmo Adviescentrum telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via 0252 343 800. U kunt ook een e-mail sturen naar wmo@noordwijkerhout.nl. Het inloopspreekuur is op werkdagen tussen 10:00 en 11:00 uur in het Gezondheidscentrum Via Antiqua 23 in Noordwijkerhout.

Inwoners Geplaatst: 12-09-2017