Stef, Sepp en Pien in de prijzen

Tijdens de Open Monumentendag in september deden Stef Geerlings, Sepp Star en Pien Hogervorst mee aan de kleurwedstrijd. En niet onverdienstelijk. Ze vielen met hun kleurrijke tekeningen in de prijzen.

Maandagmiddag 8 oktober was de prijsuitreiking in de trouwzaal van het monumentale gemeentehuis. Stef, Sepp en Pien kregen hun prijs uit handen van wethouder Henri de Jong.

Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september stellen duizenden monumenten in Nederland hun deuren open voor het publiek. Op zaterdag 8 september konden ook elf Noordwijkerhoutse monumenten bezocht worden. Gezamenlijk konden zij rekenen op 350 bezoekers.

De organisatie was dit jaar voor het eerst in handen van het Comité Open Monumentendag Noordwijkerhout. Hierin werken Vereniging Dorpsbehoud, NoVaTo, Genootschap Oud De Zilck en de Stichting Vrienden van de Witte Kerk samen met de gemeente om een aantrekkelijk en gevarieerd programma samen te stellen. Naast een bezoek aan de monumenten waren er diverse rondleidingen, wandel- en fietsroutes en een tentoonstelling.

De jeugd kon in de Witte Kerk een bouwplaat maken en deelnemen aan de kleurwedstrijd. De prijzen voor deze wedstrijd werden beschikbaar gesteld door Boekhandel Wagenaar & Van Halem.

Drie kinderen met kleurplaat

Op de foto van links naar rechts: Sepp (winnaar 5-7 jarigen), Pien (winnaar 8-9 jarigen), Stef (winnaar 1-4 jarigen)

Geplaatst: 09-10-2018