Stand van zaken herinrichting dorpsplein

De gemeente Noordwijkerhout is bezig met de herinrichting van het dorpsplein. Op maandag 10 september wordt gestart met de herbestrating van het dorpsplein. Als eerste wordt het gebied tussen de Dorpsstraat en lunchroom Arthur (voor de Digros) voorzien van de nieuwe natuurstenen bestrating Op het gedeelte waar geen natuursteen komt wordt het bestaande materiaal hergebruikt.

Fietsnietjes en afvalbakken

De fietsnietjes worden verplaatst naar de overkant bij de Digros. Langs het muurtje worden geen fietsnietjes geplaatst. De afvalbakken komen zoveel mogelijk in de buurt van de nieuwe bankjes op het muurtje.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, met de klok mee. Door hiervoor te kiezen kunnen de terrassen in elk geval tot 1 oktober open blijven. De verwachting is dat de werkzaamheden eind november zijn afgerond.

Beplantingsplan

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het beplantingsplan van het hof. Deze werkzaamheden worden tegelijk met de bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. Er is een verlichtingsplan voor de Witte Kerk opgesteld zodat de kerk mooi verlicht kan worden.

Na afronding van deze werkzaamheden is de eerste fase van de centrumvisie gerealiseerd.

Inwoners Geplaatst: 06-09-2018