Planten bomen Witte Kerk

In de week van 6 februari start de gemeente met de voorbereidingen voor het aanplanten van de nieuwe krimlindes rond de Witte Kerk. Deze voorbereidingen bestaan uit het verwijderen van de stobben/stronken met een frees en het aanvoeren van de 13 krimlindes. Deze bomen worden in de hof van de Witte Kerk geplaatst, zodat ze direct kunnen worden geplant als de plantgaten klaar zijn.

Aanvoer bomen

De krimlindes worden per 2 stuks aangevoerd met een dieplader. Dit gebeurt in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 februari. Gekozen is voor nachtelijk vervoer om het transport sneller te laten verlopen en de overlast in het centrum tot een minimum te beperken. Ook scheelt het in de transportkosten. Mocht u enige overlast ervaren, dan vragen wij uw begrip hiervoor.

Herplanten

Op 19 februari zal begonnen worden met het graven van de plantgaten en het herplanten van de bomen. Dit laatste geschiedt onder toeziend oog van een archeoloog. Muur Het vervangen van de muur rond de Witte Kerk maakt geen onderdeel uit van de werkzaamheden. Dit gebeurt later in het voorjaar.

Inwoners Geplaatst: 06-02-2018