Noordwijkerhout doet mee met project Open raadsinformatie

De gemeente Noordwijkerhout doet mee met het project Open Raadsinformatie. Net als ruim honderd andere gemeenten in Nederland stelt Noordwijkerhout haar raadsinformatie beschikbaar als open data. Deze raadsinformatie is te vinden op de website van open raadsinformatie

Open Raadsinformatie is het project waarmee gemeenten alle documenten van de gemeenteraad – besluiten, agenda’s, moties, amendementen en beleidsstukken – eenvoudig en collectief toegankelijk maken. Deze data is daarmee beschikbaar voor toepassingen, zoals apps. De eerste app die hier gebruik van maakt, WaarOverheid, is op 22 februari gelanceerd.

Lokale democratie versterken

Inwoners, ondernemers, bestuurders, ambtenaren, journalisten, wetenschappers en alle andere geïnteresseerden kunnen met Open Raadsinfo laagdrempelig nagaan wat er in gemeenten speelt rond een bepaald thema. Landelijk, regionaal, per gemeente of zelfs per wijk. Het doel is het versterken van de lokale democratie.

Inwoners Geplaatst: 06-03-2018