Herinrichting Brink

De gemeente is bezig met de herinrichting van wijk De Boekhorst. Uit een onderzoek onder de bewoners van de wijk is gebleken, dat uit het oogpunt van verkeersveiligheid ook verbeteringen aan en rondom De Brink noodzakelijk zijn.

Eén toegang

De Brink is na de aanpassing voortaan toegankelijk via één ingang aan de zijde van de Dr. Poelslaan. De huidige ingang aan de Dr. Poelslaan wordt daarvoor enigszins verlegd (naast het milieubrengparkje). De andere toegangen die vooral door (brom)fietsers worden gebruikt, worden afgesloten. Bij evenementen is het mogelijk extra toegangen open te stellen.

Afsluiting straat ‘Brink’

Nadat alle riolerings- en bestratingswerkzaamheden klaar zijn, zal de straat ‘Brink’ worden afgesloten. Deze straat is gelegen tegenover het benzinestation op de Herenweg. Bewoners signaleerden gevaarlijke situaties bij het oversteken van de weg en bij het wegrijden en keren van auto’s bij het benzinestation.

Parkeervakken

Om het parkeren op De Brink zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, worden er parkeervakken aangebracht. De belijning wordt aangebracht zodra het weer dat toelaat.

Inwoners Geplaatst: 05-12-2017