Gemeente Noordwijkerhout biedt mantelzorgers Zorgpauze

Zorgen voor een ander geeft vaak veel voldoening. Maar soms kan het net even te veel worden. Dan kan een adempauze fijn zijn om op krachten te komen. Even de zorg loslaten in plaats van alsmaar doorgaan. Met de Zorgpauze krijgt de mantelzorger net dat belangrijke steuntje in de rug.

Zorgen loslaten

Met de Zorgpauze biedt de gemeente Noordwijkerhout aan mantelzorgers verschillende mogelijkheden om de zorg even aan een ander over te dragen. U kunt hierbij denken aan samen-er-uit, bezoek, vervangende zorg thuis, begeleiding groep (dagbesteding), logeren of huishoudelijke ondersteuning. Voor de Zorgpauze wordt samengewerkt met professionele zorgaanbieders. De mantelzorger kan het zorgen even loslaten.

Ondersteuning die het beste past

Omdat iedere zorgsituatie anders is, bespreekt de mantelzorger samen met de mantelzorgconsulent welke vorm van ondersteuning het beste past. Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek, kent de mantelzorgconsulent de mantelzorger een zorgpauze tegoed toe. Dit tegoed kan de mantelzorger inzetten bij een van de deelnemende zorgaanbieders. Voor de Zorgpauze geldt geen eigen bijdrage.

Aanmelden voor Zorgpauze

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor een Zorgpauze door een afspraak te maken met de mantelzorgconsulent van het Wmo Adviescentrum. Het Wmo Adviescentrum is hét adviespunt voor al uw vragen over zorg, welzijn, werk en inkomen. Op werkdagen is het Wmo Adviescentrum telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via 0252 343 800. U kunt uw vraag ook stellen per e-mail naar wmo@noordwijkerhout.nl

Het spreekuur is op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur in het Gezondheidscentrum Via Antiqua 23 in Noordwijkerhout.

Inwoners Geplaatst: 03-07-2018