Expositie Wereldwinkel in het gemeentehuis

Dit jaar bestaat Wereldwinkel Noordwijkerhout 25 jaar. Een mooie gelegenheid om de vitrines in de hal van het gemeentehuis te vullen met fairtrade artikelen. De expositie, die loopt van 30 april tot 15 juni, biedt een goed overzicht van wat nu op het gebied van fairtrade handnijverheid verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld beelden van steen en metaal uit Zimbabwe, mozaïekschalen uit Indonesië en vazen van gerecycled glas uit Mexico. De producenten in Afrika, Azië en Latijns Amerika laten zien hoe zij door het hergebruiken van materialen nieuwe kunstvoorwerpen kunnen maken. De artikelen zijn hip en eigentijds en honderd procent fairtrade.

Fairtrade

Fairtrade betekent dat de producenten in ontwikkelingslanden een goede prijs voor hun producten krijgen en dat de arbeidsomstandigheden in orde zijn. Nederlandse organisaties zoals bijvoorbeeld Gone Arty (Zimbabwe), Wisnu (Indonesië) en Esperanza (Mexico) ondersteunen de producenten met bedrijfsvoering en productontwikkeling en hebben in de loop der jaren een duurzame relatie met hen opgebouwd. Hierdoor kunnen de producenten rekenen op een stabiele afname van hun producten. Dit zorgt voor bestaanszekerheid, niet alleen voor de producenten maar voor alle mensen die van hen afhankelijk zijn.

Stichting Wereldwinkel Noordwijkerhout is in 1993 opgericht om een bijdrage te leveren aan de fairtrade-gedachte. Naast het bestuur van de stichting zijn er zo’n 35 vrijwilligers actief. Zij zorgen er voor dat de winkel zes dagen per week is geopend.

De artikelen die in het gemeentehuis worden geëxposeerd zijn te koop. Bij de balie van het gemeentehuis is een prijslijst beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met de Wereldwinkel.

Inwoners Geplaatst: 08-05-2018