Expositie gemeentehuis

Van 5 maart tot en met 28 april is er in de vitrines van het gemeentehuis en de bibliotheek van Noordwijkerhout een selectie te zien uit de nagelaten kunstwerken van Sjeng van Dalsum (1943-2015). De expositie is ingericht door Joke Pallada, beheerder van de nalatenschap. Zij schreef na zijn dood in 2015 een kunstbiografie over hem om het werk dat hij maakte aan de vergetelheid te onttrekken.

Veel Noordwijkerhouters kenden Sjeng van Dalsum wel: van de tennis- of de beleggingsclub, als rijder voor de voedselbank, of al was het maar van zijn aparte manier van sigaren roken; staand uit het raam van zijn huis aan de Victoriberg, waar hij aan de buitenkant van het hekwerk een kistje had opgehangen voor zijn asbak.

Wat de meeste mensen niet weten is dat Sjeng in zijn jonge jaren een verdienstelijk kunstschilder was. Sjeng was een bevlogen kunstenaar en vond zijn onderwerpen overal: hij tekende en schilderde o.a. stillevens, landschappen, stadsgezichten, portretten en naakten.

Inwoners Geplaatst: 13-03-2018