De werkgroep HartveiligWonen zoekt nog leden!

Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met HartveiligWonen worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.

Afgelopen juni was de aftrap van HartveiligWonen in de gemeente. Hiermee verbetert Noordwijkerhout de acute hulpverlening in haar omgeving. HartveiligWonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren / defibrilleren of bereid zijn dit te leren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk binnen het project. Bezoek de website www.hartveiligwonen.nl en laat u informeren over deze bijzondere vorm van burenhulp of bel 088 625 42 00.

Donderdag 14 september vindt de eerste werkgroep bijeenkomst van het project plaats, in de hal van het gemeentehuis in Noordwijkerhout. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het is de taak van de werkgroep om burgerhulpverleners te werven en op te leiden, te inventariseren hoeveel AED’s de gemeente Noordwijkerhout heeft én te kijken waar ze hangen. Hier is uw lokale kennis cruciaal. Er hebben zich al een aantal mensen aangemeld, maar we zijn nog opzoek naar deelnemers! U kunt zich aanmelden via: mturenhout@noordwijkerhout.nl

Inwoners Geplaatst: 29-08-2017