Collectieve aanvullende zorgverzekering 2018

Vraag

Ik maak dit jaar gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering. Kan ik daar in 2018 ook weer gebruik van maken en zijn de nieuwe bedragen al bekend?

Antwoord

Ook in 2018 kunt u als inwoner van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen gebruik maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid. Naast de korting die Zorg en Zekerheid u geeft, betaalt uw gemeente ook een bijdrage in de premie van de aanvullende zorgverzekering.

Voorwaarden collectieve aanvullende zorgverzekering Om deel te kunnen nemen moet u voldoen aan de voorwaarden:

• U woont in de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout of Teylingen
  • Uw (gezamenlijk) inkomen is niet hoger dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm
  • Uw vermogen is niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen
  • U bent vanaf 1 januari 2018 ook voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.

Bedragen en folder 2018

De premiebedragen en de bijdrage van uw gemeente voor 2018 zijn uiterlijk eind november bekend. De ISD heeft dan een nieuwe folder voor de collectieve aanvullende zorgverzekering 2018.

Deelnemers 2017

Maakt u in 2017 al gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan ontvangt u uiterlijk begin december 2017 persoonlijk een brief met meer informatie.

Aanmelden voor 1 januari 2018

Maakt u nog geen gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan adviseren wij u om u voor 1 januari 2018 aan te melden.

Hoe kan ik me aanmelden?

Uiterlijk eind november volgt meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

Meer informatie

Voor vragen en/of meer informatie en de actuele inkomens- en vermogensgrenzen kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek of uw gemeente.

Bereikbaarheid ISD

Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis)
Website: www.isdbollenstreek.nl
Per mail: info@isdbollenstreek.nl