Alzheimercafé Teylingen/Noordwijkerhout

Op maandagavond 11 december vindt het laatste Alzheimer café van 2017 plaats in Sassembourg in Sassenheim. Als speciale gast komt Geert-Jan Borgstein iets vertellen over “Onvergetelijk Mauritshuis”: bijzondere rondleidingen speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Door naar kunst te kijken kunnen mensen met dementie samen met hun naasten ideeën uitwisselen, zonder dat degene met dementie hoeft terug te vallen op het kortetermijngeheugen. De rondleiding biedt hen toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen, waardoor sociaal contact gestimuleerd wordt. Onderzoek wijst uit dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid: deelnemers voelen zich na afloop van een Onvergetelijk-rondleiding gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen.

Daarnaast richten we een informatietafel in met folders over allerhande mogelijkheden op het gebied van dagbesteding en activiteiten voor mensen met dementie.

Het Alzheimer café vindt plaats op maandag 11 december in Sassembourg ,Jan van Brabantweg 1, Sassenheim. U bent welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie kun u contact opnemen met mevrouw C. van Noort via 06 109 181 51.

Het Alzheimer café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Inwoners Geplaatst: 05-12-2017