Aanbesteding leerlingenvervoer

Met ingang van het nieuwe schooljaar hebben de gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen een gezamenlijk contract voor het leerlingenvervoer met Willemsen de Koning

Eerder dit jaar heeft er een aanbestedingsprocedure plaatsgevonden voor het leerlingenvervoer. Stichting RIJK verzorgt voor de gemeenten de stukken voor de aanbesteding op de website Tenderned. Deze stukken gebruiken de vervoerbedrijven om mee te kunnen doen aan de aanbesteding. Tijdens de aanbestedingsperiode (van 21 maart tot eind augustus 2017) heeft in een bijlage van een document een lijst met postcodes en huisnummers van leerlingen en locatiegegevens van scholen op de website Tenderned gestaan. Dit is een gespecialiseerde website. Deze documenten worden gewoonlijk alleen door vervoerders bekeken.

Bescherming van persoonsgegevens

Een journalist van RTL Nieuws heeft hierover Stichting Rijk benaderd omdat dit mogelijk privacygevoelige informatie bevat. De combinatie van de gegevens die tijdelijk online zijn geweest, geeft een zeer kleine kans op nadelige gevolgen voor de bescherming van persoonsgegevens. Op Tenderned zijn geen namen, geboortedata, burgerservicenummers of zorgindicaties van de betrokkenen opgenomen. Vorige week hebben wij, direct toen wij hiervan op de hoogte waren, binnen onze gemeente de ouders per mail of brief geïnformeerd. De gemeenten bekijken nu welke maatregelen nodig zijn om dit in de toekomst te voorkomen.

Vragen?

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan contact op met een van onze medewerkers van leerlingenvervoer via (0252) 343737. Let wel, in verband met de kermis is het gemeentehuis in Noordwijkerhout op woensdag 6 en donderdag 7 september vanaf 12.00 uur gesloten.

 

 

Inwoners Geplaatst: 06-09-2017