Ondersteuning aanvragen

De wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er om u te ondersteunen. Dit is voor iedereen, ongeacht de beperking of het probleem dat iemand ervaart. Het doel van de Wmo is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Ervaart u beperkingen bij het zelfstandig wonen, met lopen, vervoer of het deelnemen aan activiteiten? Dan kunt het volgende doen:

De Wmo-consulenten gaan samen met u op zoek naar oplossingen die u zelf of met hulp uit uw omgeving kunt realiseren. Meer informatie vindt u in de Wmo informatiefolder.

De gemeente werkt bij het zoeken naar oplossingen nauw samen met de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek. Bepaalde taken van de Wmo heeft de gemeente aan de ISD Bollenstreek. Het gaat hier om voorzieningen in het kader van de Wmo:

Let op! Voor sommige van deze voorzieningen geldt een eigen bijdrage, lees daarom goed de informatie door.

Het Wmo Adviescentrum

In het Wmo Adviescentrum kunt u terecht voor praktische vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomen. Er zijn veel verschillende organisaties en instanties die hulp en ondersteuning bieden. Als u er niet uitkomt, proberen wij u verder te helpen.

Inleveren formulieren en/of documenten?

Voor het inleveren van formulieren en/of andere documenten kunt u gebruik maken van de brievenbus van het Wmo Adviescentrum aan de buitenzijde van het Gezondheidscentrum, nummer 23. Er hangt ook een rode brievenbus van het Wmo Adviescentrum tussen de spreekkamers in (tegenover de apotheek).

Wilt u liever gebruik maken van de brievenbus van het Wmo Adviescentrum? Dat kan. Er is een brievenbus bevestigd aan de muur naast het loket.

Meer informatie

Meer informatie en/of benieuwd naar ervaringen van mensen om u heen? Bekijk de website www.bollenstreekmetelkaar.nl. Ook kunt u natuurlijk contact met ons opnemen

Datum gewijzigd: 06-12-2017